Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ми обича студа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ми обича студа

Не точно, защото не иска да пали, но това е друг въпрос и проблем. Темата е за съединителя, който преди зимата започна да дава проблеми. В началото беше свободен ход и чак долу, реално се усещаше натиск. След това започна да си остава долу и след много помпане да се вдига. Също така при продължително каране на 5-та примерно, когато не се натиска, като дойде времето за натискане остава долу. Бях в няколко сервиза, Ванто и други, но не намират проблем хората( естествено когато закарам колата, съединителят работи). Смених дори е една горна помпа без ефект.И накрая ми предложиха да ми го сменят целия комплект.
    И така дойдоха студените месеци, точно си мислех как в студа ще трябва да съм пеша и то кво стана, проблемът изчезна като с магия. 4+ месеца работеше перфектно, на дълъг път, на къс път, без грешка. Забелязах, когато беше необичайното затопляне през Февруари, отново започна лека полека да се появява свободния ход, с който трудно се вкарва скоростта. Сега в последно време като захладня пак, отново работеше перфектно, а днес (15+ градуса беше) сутринта никакви проблеми, а на връщане от работа с мъка и мн помпане на светофари.

Питам Ви тука, защото знам, че има хора по-компетентни от много от майсторите. А ако на тях им кажа подобно нещо, ще ми се изсмеят най-вероятно. Идеята ми е да не сменям, съединител, без да е нужно. В допълнение да кажа, че течове и загуба на течност няма от никъде, обезвъздушавания са направени около 100 броя.

Каква е колата и мотора?
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колега, не бързай да сменяш съединител. И при мен искаха да го отварят. В темата по-долу съм описал защо. Иначе след смяна на горна помпа на съединителя, която се намира зад педала, долния работен цилиндър върху ск. кутия и промивка, педала спря да потъва. И при мен се влияеше от температурни разлики.
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...0%F7%E5&page=2
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

И аз имах същия проблем описан от колегата RoMeO_156_GTА. Смених горната помпа на педала. Обезвъздуших и всичко се оправи. Аз имах проблем най-вече със задна скорост и то при ниски температури. И този празен ход Трябваше да припомпвам педала и малко сякаш се оправяше за момента :0
        Last edited by zombiran; d.m.y г., 23:01.

Comment

147 1.9 JTD, да бе аз забравих най-важното. Мисля тези дни да мина през Сервиза на Румен. Гледам, че има хубави отзиви, а и ми е наблизо. И ще му кажа на човека и мненията от по горе, да ги има предвит. Ще пиша после, ако има развитие.

Иначе след смяна на горна помпа на съединителя, която се намира зад педала, долния работен цилиндър върху ск. кутия и промивка, педала спря да потъва.

Това мисля, че го бях чел тук във форума, за долния цилиндър. Ама нали си нямам идея къде е и как изглежда. И в сервиза им казвам, "долен цилиндър четох, че може да е проблема, някъде под акумулатора". Търсиха, търсиха и ми казаха, че няма такова :Д
          Last edited by wise; d.m.y г., 01:07.

Comment

Първоначално публикувано от wise Покажи съобщение
            147 1.9 JTD, да бе аз забравих най-важното. Мисля тези дни да мина през Сервиза на Румен. Гледам, че има хубави отзиви, а и ми е наблизо. И ще му кажа на човека и мненията от по горе, да ги има предвит. Ще пиша после, ако има развитие.

Това мисля, че го бях чел тук във форума, за долния цилиндър. Ама нали си нямам идея къде е и как изглежда. И в сервиза им казвам, "долен цилиндър четох, че може да е проблема, някъде под акумулатора". Търсиха, търсиха и ми казаха, че няма такова :Д
            Възможно е, защото има някой 147-ци които са с лагер-помпа която се намира вътре при съединителя!
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Working...
            X